O Nama

Five Apartments - Inđija, Srbija

Five Apartments u Indjiji nudi smeštaj za kratkoročni i dugoročni najam. Smešten u tihom delu grada, u njemu ćete sigurno naći mir i komfor doma. Za poslovno ili turističko putovanje, nudimo nekoliko opcija apartmana i smeštaja u Indjiji. Ovde ćete naći raznovrstan izbor apartmana koje Vam nudimo.

Da li vodite posao na visokom nivou, ili putujete u totalnom luksuzu, a potreban Vam je smeštaj u Indjiji koji se iznajmljuje u mirnom delu grada, mi smo odgovor. Možemo pružiti savršeno rešenje za porodične praznike u Indjiji, sa smeštajem koji će deci i odraslima dati prednost sopstvenim ličnim prostorom. Šta god da su Vaše potrebe, uvek će biti vrhunski moderan smeštaj, prostrani klasični porodični apartman sa poslovnim sadržajem, koji vas čeka.

Na raspolaganju su vam privatan parking ,otvorena i zatvorena garaža i dvorište sa video nadzorom.

U ponudi imamo 5 apartmana od kojih su 4 trenutno raspoloživa.

Svaki sadrži sopstveno kupatilo, neograničen besplatan internet brzog protoka, i kablovsku televiziju.

Izaberite onaj koji vam najviše odgovara.


O Indjiji

Inđija je gradsko naselje i sedište opštine Inđija u Sremskom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 26025 stanovnika. Zajedno sa Srbima koji čine većinski deo, na teritoriji Opštine žive još Hrvati, Mađari, Slovaci, Ukrajinci, Romi, Makedonci, Rusini, Rusi, Bošnjaci, Bugari, Česi i drugi. Grad Inđija administrativno pripada Sremskom okrugu u Vojvodini. Inđija je železnička raskrsnica Srema. Kroz Inđiju prolazi železnička pruga Beograd-Novi Sad-Subotica, te Beograd-Stara Pazova-Ruma-Sremska Mitrovica. Pored Inđije prolazi i međunarodni auto-put Beograd-Novi Sad-Subotica-Budimpešta. Od reke Dunav i naselja Stari Slankamen, udaljena je 19 km. Od aerodroma Nikola Tesla udaljena je oko 40 km. Klima je umereno kontinentalna. Najviša srednja godišnja temperatura vazduha je u julu i avgustu, i iznosi 22 °C, dok je najniža srednja godišnja temperatura vazduha u januaru, -1 °C.

Geografija

Inđija se nalazi na južnoj strani Fruške gore na sredini puta između Beograda i Novog Sada. Od Rume je udaljena 25 km, a od Sremskih Karlovaca 23 km. Inđija je i železnička raskrsnica Srema. Kroz Inđiju prolazi železnička pruga, Beograd — Novi Sad — Subotica, te Beograd — Stara Pazova — Ruma — Sremska Mitrovica. Ovde se nalaze Železnička stanica Inđija i Železnička stanica Inđija pustara. Pored Inđije prolazi i međunarodni auto-put Beograd — Novi Sad — Subotica — Budimpešta. Od reke Dunav i naselja Stari Slankamen, udaljena je 19 km. Klima je umereno kontinentalna. Najviša srednja godišnja temperatura vazduha je u julu i avgustu, i iznosi 22 °C, dok je najniža srednja godišnja temperatura vazduha u januaru, -1 °C.

Istorija

Inđiju prvi put pominje despot Jovan Branković 1496. godine, ali sasvim sigurno je da su ljudi ovde živeli pre 1455. Dok je bila pod vlašću Osmanskog carstva, u Inđiji su živeli pretežno Srbi. 1717. godine, Inđijom je zavladala Habzburška dinastija, pa je grad postao feudalna oblast pod Markom Pejačevićem. Srednjovekovna Inđija bila je smeštena nešto severnije od današnje. Današnju Inđiju osnovali su Srbi iz Beške i naselja Patka kod Krčedina 1746, kada je grad brojao 60 kuća. 1791. godine, grad već broji 122 kuće i 1.054 stanovnika. Početkom XIX veka, Nemci i Česi naseljavaju Inđiju, a krajem istog veka dolaze i Mađari. Razvoj Inđije je usko povezan i sa razvojem železničke infrastrukture, koja se razvila 1883. godine iz tri pravca: od Subotice sa severa, od Sremske Mitrovice preko Rume sa zapada, te od Beograda sa jugoistoka. Tako je Inđija postala železnička raskrsnica Srema, kao i cele Vojvodine. Različiti rajmovi počeli su da se održavaju početkom XIX veka, u vreme kada je osnovana državna poštanska služba. Telegraf počinje da radi u Inđiji 1850. godine, a poštanski prenos novca započet je 1886. godine. Prva banka je osnovana 1897. godine, kao i prva trgovačka škola. Prva elektrana u Inđiji počinje sa radom 1911. godine. Industrijski napredak u Inđiji je započet osnivanjem mlinova sredinom XIX veka. Prvi veći mlin na paru, kapaciteta od deset vozila pšenice na dan, napravila je kompanija iz Budimpešte, 1890. godine. Posle mlinova, sledile su razne fabrike. Tradicija proizvodnje nameštaja i tepiha, započeta je 1876. godine. Na početku XX veka, osnovana je poznata fabrika za proizvodnju krzna. U ovom periodu Inđija postaje tradicionalna odrednica za trgovinu i centar uspešnih trgovinskih kompanija. Prvi moderan put u Srbiji, prolazio je kroz Inđiju još 1939. godine. Između dva svetska rata, Inđija je bila najrazvijenije mesto u Vojvodini, kao i duhovni i kulturni centar Nemaca u Sremskom regionu. Posle 1944. godine i novih seoba, Inđija ponovo postaje naseljena uglavnom Srbima. Nakon Drugog svetskog rata, osnovane su mnoge nove fabrike, za široku proizvodnju; od prehrambenih proizvoda, tekstila, građevinskog materijala, pa do industrije za obradu metala. Šezdesetih godina XX veka, u Inđiji naglo raste broj malih i srednjih preduzeća.

Turizam

Mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, od praistorije do novijeg vremena, svedoče o burnoj prošlosti ovog područja. Iako naseljenost teritorije opštine datira iz praistorije, prvi pisani podaci o samom naselju Inđija potiču iz sredine XV veka. Ostaci rimskih i srednjovekovnih utvrđenja i spomenik Slankamenačkoj bici govore o strateškom značaju ovog područja uz Dunav, koji je kroz istoriju predstavljao granicu različitih imperija. Urbano jezgro Inđije potiče sa kraja XIX i početka XX veka, iz perioda industrijskog razvoja i perioda naseljavanja stanovnika nemačke nacionalnosti, kada nastaju zgrada Opštinske uprave, kuća Vojnovića, Rimokatolička crkva svetog Petra, zgrada Župnog dvora i gradske kuće sa uličnim fasadama eklektički oblikovanim sa elementima baroka, klasicizma, secesije i neorenesanse. Nešto ranije nastaje crkva Vavedenja presvete Bogorodice koja po svojim proporcijama spada među najlepše i najskladnije građevine u Sremu sačuvane iz XVIII veka. Inđija, kao centar jedne od najrazvijenijih i najuređenijih opština u zemlji, zahvaljujući svom ubrzanom razvoju danas je prerasla u moderno uređenu urbanu sredinu. Svojom novom pešačkom zonom sa monumentalnim trgom, modernom zgradom Kulturnog centra, cvetnim aranžmanima i urbanim mobilijarom, Inđija gradi imidž evropskog grada po meri savremenog čoveka. Inđija poseduje gradski bazen sa terenima za odbojku i mali fudbal. Bazen je otvoren za posetioce tokom letnjih meseci.

Izvor teksta wikipedia.org